Skûtsje van Woudsend


Teake van der Meulen vijftig jaar bemanningslid

Op 23 november 2007 was in de Watersport in Woudsend een speciale bijeenkomst. Op deze bijeenkomst stond een man centraal. Teake van der Meulen was deze man. Hij vierde dit jaar zijn 50e jaar.  Met zijn vijftigste jaar hebben we het niet over leeftijden maar de periode die Teake van der Meulen zich inzet voor het skûtsjesilen. Even een kleine terugblik.

In 1957 kwam Teake van der Meulen aan boord van de Sneeker Pan, waar zijn vader Klaas van der Meulen schipper van was. Na het Sneeker Pan avontuur ging Teake naar de Súdwesthoek met zijn vader. In 1963 kwam hij aan boord van het Lemster skûtsje. In 1965 kwam een eind aan het zeilen onder skûtsjecommissies. 
Klaas van de Meulen kwam met en eigen skûtsje uit voor de SKS. Zijn zonen volgden hem en kwamen in 1965 uit voor Woudsend. Teake werd in 1987 schipper van Woudsend. Hij volgde zijn broer Keimpe op. In 2000 droeg hij het helmhout over aan zijn andere broer Ype. 50 jaar een hele geschiedenis. Een periode waar grote schippers op hun skûtsje voeren maar ook kwamen. Goed om te noemen is Tjitte Brouwer en een bekend bemanningslid van ons skûtsje "Fokke Wijkstra".

In de bijeenkomst in de Watersport in Woudsend was Jack Cramer aanwezig. Hij stond stil bij de periode. Teake kreeg de zilveren speld van verdiensten opgespeld onder aanwezigheid van de skûtsjecommissie van Woudsend.

.