¿¿ñm
b
Grou

Menu:

Sneek.

Alweer de laatste wedstrijd.  De kampioen bekend. Woudsend had een aardige start en wist in het veld als zesde de hoogste ton te bezeilen. Met Earnewâld in de nek was het attent zeilen. Halverwege de wedstrijd nam Earnewâld het zesde plekje over van Woudsend. In een slag bj het eiland langs wisten Langweer en Akrum nog eens een paar plekken naar achteren te zetten. Woudsend werd deze wedstrijd negende. Door omstandigheden een vreemd kampioenschap maarde toekomst biedt altijd kansen.

zie foto's

Lemmer2

Een minder mooie dag. Woudsend was niet goed bij de start en was laatst bij de hoogste ton. Deze dag leek alles wat Woudsend deed  verkeerd te gaan. Woudsend kwam geen stap dichterbij en de fans aan de kant hadden deze wedstrijd rekening gehouden op een veertiende plek. Laat in de wedstrijd in het aan de windse rak wist Woudsend  Huizum te bezeilen.  Voor hun lag Langweer die een bad day had. Woudsend kwam dichterbij Langweer en wist voor het eind Lngweer ook nog voorbij te zeilen. Woudsend werd 12e deze wedstrijd.

zie foto's

Lemmer1

Mooie omstandigheden deze dag. Vroeg het water op.  De eerste start was een valse start. Woudsend was i het middelveld. Heelaas maar de 2e start koos Woudsend voor een hoge start. Op naar de hoogste ton kwam Woudsend als achtste langs.  Je plekje hou je wel in het voor de windse rak  maar dit jaar lukt het niet vaak om positie vast te houden.  Deze dag ook niet.  Je verliest plekken en langzamerhand kom je in het achterveld. Je pakt weer een aantal plaatsen naar voren.  Op naar het einde van de wedstrijd pak je een paar plaatsen maar wordt dan gehinderd. Dit zorgt ervoor dat je weer bij af bent. Woudsend eindeigde als 12 achter in het veld.

zie foto's


Woudsend.

Weer veel wind deze dag. Tintig voor drie was de start. Woudsend starte een slag die Drachten Eanewâld en Akrum ook deed om het gehele veld voor te blijven. Maar richting de hoogste ton bleek het dat Woudsend te kort kwam . Zij moesten bijna het gehele veld voorbij laten gaan en gingen als twalfde rond de ton. De vervelende wetenschap dat Grou en Joure achter hun lagen. Deze twee schepn hebben meer vaart in een voor de winds rak. Woudsend wist Grou een poosje achter hun te houden  maar het was pas in de eind van de wedstrijd dat Joure Woudsend voorbij ging. Het enige wat nog wel lukte was de SWH te verschalken en niet als laatste te eindigen. Een mooie zeildag maar heelaas hadden wij wel gehoopt wat meer van voren te eindigen.

zie foto's

Stavoren.

Alles ging op Starum anders dan gehoopt. Woudsend had geen goede start en richting de hoogste ton kwam Woudsend zou uit dat zij moesten wijken voor Earnewâld. Door dit moest Woudsend een rondje draaien om de hoogste ton te halen. Achteraan het veld  kijkend naar de skûtsje lukte het Woudsend niet de laatste plek kwijt te raken deze dag. Woudsend eindigde als twalfde deze dag. Gau een betere momenten denken.

zie foto's

Langweer.

Weer behoorlijk wind deze dag en schitterend mooi weer om te zeilen. De start van de Woudsenders kon beter deze dag. Gehoopt dat Woudsend er nog redelijk goed uit zou komen bij de hoogste ton, maar met een extra slag namen de Woudsenders als laatste de bovenste ton.
In het voor de windse rak richting de ton veranderde er niets. Maar op naar de derde boeironding langs de kant van het veld kwam Teake Klaas van het vervelende laatste plekje af. Er werd naar voren gezeild.In het laatste rak wisten de Woudsenders  nog naar een mooi zevende plekje te zeilen.  Deze dag weer naar voren gezeild. Op naar Stavoren .

zie foto's

Langwar.

Woudsend was haast tot de start nog zoeken om te kijken wat plekje voor hun het beste zou zijn. Met Huizum zochten ze een plek uit om te kunnen starten. Opweg naar de hoogste ton denk je als toeschouwer dat je favouriete skûtsje er best bij zit. Vlak achter Heerenveen zie je je skûtsje zeilen op naar de ton. Maar bij de hoogste ton schrik je. Ze zeilen op een dertiende plek.  In het voor de windse rak rustig afwachtend naar je kansen.  En mensen dat duur de lang. Pas in de  eind van de wedstrijd lukt het Woudsend een slag naar voren te maken.  In  het rak op naar de finish weet Woudsend nog een aantal plekken te vinden en eindigt als negende.  Morgen naar Elahuizen waar weer een kans is om een mooie wedstrijd te kunnen zeilen.

zie foto,s


Terherne.

Een mooie dag.  Schipper Teake Klaas was er weer. Woudsend begon vroeg met het inzeilen.  Er woei een stevige wind. De bemanning moest goed aan de bak deze dag. De start kreeg je het idee dat Woudsend wat klem zat tussen Akrum en de SWH. Deze beiden hadden een prachtige start. Woudsend aarselde niet een stuurboord slag en voerde deze ver door. Woudsend  kwam als tweede om de ton achter de SWH. In het voor de windse rak wist Akrum een plaatsje naar voren te zeilen ten koste van Woudsend.  Lang wist Woudsend stand te houden en aanvallen van zich af te houden. Sneek maar ook Drachten zeilden uitstekend naar voren. en wisten de achtervolging knap in te zetten richting de Woudsenders. Vanuit het achterveld denderde Joure naar voren.  Joure had een wat mindere start maar waren niet te houden voor veel skûtsjes. In een slag richting de hoogste ton lukte het Dirk Reijenga en zijn mannen Woudsend nog een plekje naar achteren te zeilen. Woudsend wist verdienstelijk hun vierde plekje vast te houden. Winnaar werd Gerhard Pietersma met Earnewâld. Morgen naar Langweer. Er staat weer een stevige wind. Afwachten hoe het komt morgen. We hebben er zin in.

zie foto's


Earnewâld.

Woudsend starte op een tiende positie in het veld. De traditionele walstart in Earnewâld ging niet door omdat de wind in de verkeerde hoek zat om dit te doen. ER kwam een sleepstart. De skûtsjes werden gesleept van de Lngesleat naar de Sânemar. Daar werd het signaal afgegeven voor de start. Op de Sânemar verloor Woudsend een aantal plaatsen. Woudsend heeft de hele wedstrijd rond de twalfde, dertiende plek gezeild. Het veld lag behoorlijk uitelkaar. Er zat vandaag niet meer in dan een dertiende plek. Morgen naar het open water bij Terherne.

zie foto's

Veenhoop.

Woudsend had het vijfde plek getrokken op de Veenhoop. De start was goed. Woudsend  ging knap mee in het voorveld richting de hoogste ton.  Een vijfde plek richting het hotel Iesicht. Na het nemen van de ton en een keuze maken om niet achter alle skûtsjes aan te varen won Woudsend even nog een plek.  Maar richting de Wiide Mûntsje groppe verloor Woudsend plekken. De positie redelijk voor in het veld was niet meer te behouden. Richting Iesicht deed Woudsend met Joure een extra slag om goed het Grietmansrak in te kunnen zeilen. Maar in de mondeling van de Hooidammersloot verloor Woudsend meer plekken  en zeilden als dertiende het Grietmansrak in. De Huizumers kregen pech in het Grietmansrak. Daardoor kon Woudsend nog een plekje naar voren zeilen. Woudsend eindigde als 12 deze dag.

foto's

Grou,

Tien over twee de start. Woudsend was een van de acht skûtsjes die niet een beste start hadden. Woudsend was laatst. Het probeerde wel van het achtsterste plekje af te zeilen. Dat lukte . Soms was het net of je een privee vlaagje kregen en dan was je in een keer om een aantal skûtsjes heen. Van de Wiide Ie af richting de Tynje leek het of Woudsend geen wind meer had en kwam achteraan het veld. Heelaas kwam met niet meer van dit plekje af.  Als veertiende  kwamen de Woudsenders over de Finish.

zie foto's


SKS 2016